ירקות ופירות כתומים רבים מכילים כמות גבוהה של בטא־קרוטן — חומר טבעי שמחזק את מערכת החיסון, מסייע לגוף לרפא פצעים, עוזר להגן על העור מקרינה וחשוב גם לשמירה על ראייה תקינה.

עם הירקות והפירות שמכילים הרבה בטא־קרוטן נמנים בטטה, גזר, דלעת, דלורית, משמש, שסק, אפרסק ואפרסמון. להשפעה מרבית, כדאי לאכול (או לשתות) אותם מרוסקים, קצוצים או מבושלים, וחשוב לאכול אותם יחד עם מזון שומני (למשל שמן זית, שקדים או אגוזים).

 מתכון למרק דלעת, מחזק ומחמם בניחוח תאילנדי

את הג'ינג'ר, עשב הלימון והשום במתכון זה צריך לטחון או לכתוש דק (אפשר בעזרת עלי ומכתש או מטחנת תבלינים). אפשר גם לפרוס ולטחון עם שאר המרק לפני ההגשה.
כמות משחת קארי תקבע את החריפות של המנה. השתמשו בכפית לטוויסט קל, או 2 כפות לגרסה פיקאנטית יותר. אפשר גם להשתמש בפפריקה אדומה מתוקה/חריפה כתחליף.

מצרכים
3 כפות שמן קוקוס או שמן קנולה (בעדיפות מכבישה קרה)
2 גבעולי עשב לימון (רק החלק הלבן), פרוס דק
2 כפות ג'ינג'ר קצוץ דק
1 כף שום קצוץ
1-2 כפות משחת קארי תאילנדי אדום (או פפריקה אדומה חריפה/מתוקה)
400 מ"ל חלב קוקוס
½ ק"ג דלעת
2 כוסות מים
מלח לפי הטעם
1-2 כפות סוכר חום
3-4 כפות מיץ לימון או מיץ ליים
2-3 טיפות שמן קפיר ליים של 5% (לא חובה, אבל טעים!)

לקישוט

5-6 בצלצלי שאלוט או 1 בצל לבן,  פרוסים דק  ומושחמים
10 עלי נענע טריים

אופן ההכנה

  1. מטגנים את בצלצלי השאלוט (או הבצל) עד ​​שהם שחומים. מסננים ומניחים בצד.
  2. מקלפים את הדלעת וחותכים לפרוסות גדולות.
  3. מרתיחים 2 כוסות מים, מוסיפים את הדלעת ומבשלים עד שהיא מתרככת.
  4. שומרים בצד 1.5 כוסות ממי הבישול לשימוש מאוחר יותר.
  5. מועכים את הדלעת  (מג'ימיקס, "מוט מועך", מועך ידני)
  6. מחממים 3 כפות שמן בסיר גדול, מוסיפים את השום, עשב לימון וג'ינג'ר ומטגנים 4-5 דקות.
  7. מוסיפים את משחת הקארי האדומה (או פפריקה), מערבבים היטב ומטגנים במשך 5 דקות, תוך בחישה מתמדת.
  8. מוסיפים את מחית הדלעת ומערבבים היטב.
  9. מוסיפים את המלח ומערבבים.
  10. מוסיפים את חלב הקוקוס, מביאים לרתיחה.
  11. מוסיפים את מי בישול הדלעת ומביאים לרתיחה.
  12. מבשלים עוד 5-7 דקות.
  13. מכבים את האש וטוחנים שוב  את המרק בבלנדר. שופכים את המרק בחזרה לסיר ומרתיחים שוב.
  14. מוסיפים את הסוכר ואת מיץ הלימון, טועמים ומתקנים תיבול, ומכבים את האש.
  15. ממתינים 2 דקות, מוסיפים 2-3 טיפות שמן לימון כופר ומערבבים היטב.

מגישים עם הבצל המטוגן ועלי נענע מעל.